miércoles, 28 de enero de 2015

70è Aniversari de l´Alliberament del KZ Auschwitz

En el marc de les II Jornades Culturals i Científiques i en el context de l`aniversari de l`alliberament del KZ Auschwitz, el Centre ha programat una conferència sobre la deportació espanyola als camps de concentració nazis. La convidada, Sílvia Sáiz, és una experta en aquesta temàtica i es autora de diferents estudis especialment pel que fa als aspectes testimonials.
 
 

El contingut de la xerrada té com a centre d´interès el trànsit concentracionari dels republicans espanyols dins l´univers concentracionari nazi i, en concret, al sistema bipolar del KL Mauthausen. Es tracta de caracteritzar l´itinerari des de la sortida d`Espanya, un cop acabada la Guerra Civil, el febrer de 1939 fins a l´alliberament per part de l`exèrcit americà, el maig de 1945.

La proposta té un caràcter interpretatiu i analític alhora que permet ampliar els continguts de l`assignatura d`Història Universal Contemporània de 1r de Batxillerat i d`Història de 2n. de Batxillerat, aquesta darrera susceptible de presentació a les PAAU. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario