jueves, 17 de octubre de 2013

Proves externes de les escoles oficials d'idiomes

És indubtable la importància de la llengua anglesa en el nostre món actual. A més, l'anglès és l'eina més important per poder comunicar-nos amb persones de diferents països i orígens. Tot i que podem tenir-ne un bon domini, hem de ser conscients que la nostra societat demana titulacions oficials i una de les formes per adquirir-les és presentar-se a les proves lliures que organitzen les Escoles Oficials d'Idiomes de Catalunya. (http://phobos.xtec.cat/eoi/), ja que aquests títols tenen reconeixement a nivell europeu. A més, obtenir aquests títols us ajudarà a convalidar l'anglès dintre del Pla Bolonya que exigeix el domini d'una llengua estrangera a nivell B2 del Marc Comú de les Llengües Europees per tal d'obtenir el vostre grau universitari.
A partir d'aquest curs, el Departament d'Anglès de la nostra escola vol encoratjar els estudiants de Batxillerat a fer els exàmens oficials de l'EOI. Aquestes proves consisteixen a fer una sèrie d'exercicis de totes les competències comunicatives de la llengua - expressió escrita, expressió oral, comprensió escrita, comprensió oral i competència gramatical. Per tal de superar l'examen s'ha obtenir un 65 per cent en global. Hi ha dues convocatòries, una al febrer i una altra al mes de juny. Per matricular-se a cadascuna d'elles ho hem de fer durant els mesos de novembre i febrer respectivament.
Si fem una descripció general de les proves, hem de mencionar les dues que ens aporten la titulació. La primera és la prova de Certificat de Nivell Intermedi. Aquesta prova otorga una competència del nivell B1 del Marc Comú de les Llengües Europees. La segona prova otorga el Certificat de Nivell Avançat que correspon al nivell B2. Abans de decidir-vos a fer una o l'altra, és molt important que parleu amb la vostra professora, l' Imma Salomó, i també feu una prova de nivell per vosaltres mateixos per tal de veure com la trobeu. http://phobos.xtec.cat/eoi/index.php?module=detic_portal&ref=mostres Si encara teniu més dubtes, heu de parlar amb el Coordinador d'Exàmens Externs del Departament d'Anglès, en David Valle, ja que ell col·labora com a Professor de Conversa a l'EOI de Sabadell i coneix com funcionen aquestes proves.
Per acabar, us volem desitjar un bon curs i que donem un impuls a les titulacions d'anglès tan necessàries pel vostre futur acadèmic i professional. Keep calm and speak English.


No hay comentarios:

Publicar un comentario